Delatnost

Naše vrednosti

Podstičemo  iskrenu i otvorenu komunikaciju sa našim polaznicima, roditeljima, klijentima, zaposlenima i zajednicom koja nas okružuje, u cilju utvrđivanja zahteva, potreba, očekivanja i poboljšanja usluga koje nudimo, jer verujemo u mogućnost stalnog napretka.

Delatnost

Škola stranih jezika

Srce Centra za strane jezike Kontext čini naša Škola stranih jezika sa svojim polaznicima i profesorima, čiji elan i kompetentnost, optimizam i serioznost, kreativnost i energija, od samog početka umnožavaju znanje i radost učenja. Hiljade naših učenika je u školu ugradilo smeh svog detinjstva, pamet svog odrastanja, stručnost svojih profesija i mudrost svojih zrelih godina. Neka bivša deca su postala naše sadašnje kolege, a mnoga nekadašnja deca svoju sadašnju decu takođe dovode u Kontext. I to je najbolji znak da naša škola živi.

Prevodilačke usluge

Naš prevodilački servis postoji već dve decenije. Veliki broj zadovoljnih klijenata najsigurnija je potvrda kvaliteta koji pružamo.

Oni na najbolji način daju podstrek našim prevodiocima i ovlašćenim sudskim tumačima da kontinuirano rade na svom usavršavanju.

 

Letnje škole i putovanja u zemlje čiji se jezik uči

Učenje stranog jezika uvek je susretanje sa nekom drugom kulturom.
U okviru nastave stranih jezika izučavanje jezičkog sistema i gramatičkih struktura ne može se gledati izolovano od istorijskih, kulturnih i socijalnih aspekata zemlje čiji se jezik uči.

Da bi se stekla ta vrsta kompetencije neophodno je učeniku pružiti mogućnost autentičnog doživljaja sličnosti i razlika, tj. onoga što se zove poređenje kultura. A daleko najbolja prilika za to je boravak u zemlji čiji se jezik uči.

Do sada smo realizovali više putovanja na Maltu, u Veliku Britaniju i u Austriju. Uspešna realizacija ovih programa odvijaće se i u budućnosti, kada se nadamo proširenju kruga destinacija na koje vodimo naše učenike.

Organizacija seminara za stručno usavršavanje

Stručno iskustvo u nastavi, koja je uvek bila usklađena sa najsavremenijim uvidima u didaktičko-metodičku teoriju, premanentno stručno usavršavanje naših profesora i konačno edukacija za teacher-trainere kvalifikuju Kontext za pružanje usluga u okviru stručnog usavršavanja nastavnika.

Svojevremeno je Kontext bio pionir u organizovanju metodičkih seminara za profesore stranih jezika, uz učešće najistaknutijih stručnjaka iz zemlje i inostranstava, a naši teacher trainer-i su aktivni saradnici Ministarstva prosvete Republike Srbije, Goethe Instituta, British Council-a i mnogih drugih organizacija koje se bave stručnim usavršavanjem profesora i unapređenjem metodike stranih jezika.

SOFT SKILLS trening programi

Jako konkurentsko okruženje, kakvo danas postoji u svim delatnostima, s jedne, a nedovoljan broj novih radnih mesta, s druge strane, zahtevaju jedno – razlikovati se od drugih. Poslodavci sve više procenjuju tzv. „meke“ veštine kao ključne, jer podrazumevaju da su osnovne veštine obavljanja određenog posla („tvrde“) kod većine kandidata ujednačene. Upravo „meke“ postaju relevantne za kvalitetno upravljanje poslovnim i ličnim razvojem.

Kontext organizuje trening programe pomoću kojih ćete razviti ove veštine i podići svoju vrednost na tržištu rada. Programi se realizuju iz sledećih oblasti:
• Upravljanje vremenom
• Veštine prezentovanja
• Efektivna komunikacija
• Vođenje sastanaka
• Priprema za posao
• Timski rad.

Najveći deo svakog trening programa odnosi se na praktičan rad, tokom kojeg se polaznici kroz učešće u raznim simuliranim situacijama osposobljavaju za ono što ih čeka.

 

Skills i Aktuelnosti

Najnovija vesti 2 Najnovija vesti 2

Opis najnovije vesti 2

Najnovija vest Najnovija vest

Opis najnovije vesti

Pogledaj sve vesti ►

Napolju je lepo vreme

Detaljnije ►

Lorem ipsum dolor sumet, alfa beta

Detaljnije ►

Opis najnovije vesti 2

Detaljnije ►